Janna van der Meer

 

Schierstins: Nacht van de nacht


Zaterdag 30 oktober: Nacht van de nacht. Reserveer bij de Schierstins voor een wandeltocht van circa 5 kilometer, waarbij op twee plekken verhalen worden verteld of voorgelezen. Deelnemers moeten een bewijs van inenting of recente test tonen. Voor inlichtingen en reserveringen: info@schierstins.nl en tel. 0511 472937. Het is voor de twaalfde keer dat in Nederland de Nacht van de Nacht wordt gehouden. Het doel hiervan is aandacht te vragen voor de verstoring van de natuur door de grote hoeveelheden kunstlicht. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. In het hele land – Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld – zijn activiteiten rond de Nacht van de Nacht.

Vanaf 23 oktober: Expositie ‘Traces´ - Quilt Art, internationale textielkunst. Tot en met za. 11 dec. 2021

Wandelen

Na wandelroute 1 door het dorp heeft Stichting De Schierstins een nieuwe route uitgestippeld, die over de periode van de Duitse Bezetting gaat. Het gaat om een traject met informatie over oorlogsslachtoffers, een Joodse onderduiker, een vroege verzetsman, evacuees en een hinderlaag voor Duitse soldaten.

De beschrijvingen kunnen aan de balie gehaald worden als de Schierstins open is. Daarnaast liggen ze in een speciale brievenbus aan het hek. Zo mogelijk volgen er na deze route nog meer wandelbeschrijvingen. Start van de route is het parkeerterrein van de Schierstins aan de Haadstrjitte 1 te Feanwâlden. De route kan ook gefietst worden. Het gaat naar eigen keuze om een 4 of 6 kilometer lang traject. De prijs is 2,50.