Janine van Zeeland, Rode haas

 

Schierstins: tentoonstelling Janine van Zeeland en Eppie Dam. 14 augustus fietstocht


De wisseltentoonstelling is getiteld: ´Een dier is ook maar een mens´. Schilderijen van Janine van Zeeland worden gelardeerd met gedichten van Eppie Dam. Kunstschilder Janine van Zeeland is geïnspireerd door het weidelandschap rondom haar woning in Frieslands uiterste noordoosthoek. Auteur Eppie Dam raakte onder de indruk van haar werk in ongewone kleuren en schreef er 42 gedichten over. Tot en met za.14 augustus.

Fietsen

Dat (14 aug.) is tevens de dag van de jaarlijkse fietstocht vanuit de Schierstins. Deze keer onder de titel 'Ode aan het landschap'. Er zullen dan ook verscheidene landschappen worden doorkruist, zo'n 40 km lang. Start tussen 10 en 13 uur. Sluiting 17 uur.

Wandelen

Na wandelroute 1 door het dorp heeft Stichting De Schierstins een nieuwe route uitgestippeld, die over de periode van de Duitse Bezetting gaat. Het gaat om een traject met informatie over oorlogsslachtoffers, een Joodse onderduiker, een vroege verzetsman, evacuees en een hinderlaag voor Duitse soldaten.

De beschrijvingen kunnen aan de balie gehaald worden als de Schierstins open is. Daarnaast liggen ze in een speciale brievenbus aan het hek. Zo mogelijk volgen er na deze route nog meer wandelbeschrijvingen. Start van de route is het parkeerterrein van de Schierstins aan de Haadstrjitte 1 te Feanwâlden. De route kan ook gefietst worden. Het gaat naar eigen keuze om een 4 of 6 kilometer lang traject. De prijs is 2,50.