Voorraadpot met aangroeisel van koraal. Wrsch. 16e eeuw. Afk. uit De Witte Leeuw.

 

Princessehof: tentoonstelling Gezonken schatten. Slotconcert op de chinaware-piano van Jelle Mastenbroek.


'Gezonken schatten. Geheimen van de maritieme ziijderoute.' (Keramiek en andere voorwerpen die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende (!) tot en met de negentiende eeuw.)

In de herfstvakantie zijn er workshops voor kinderen. Op 27 oktober is er, naast de concerten (zie bij Jelle Mastenbroek) een keramiekworkshop in het teken van Gezonken schatten. Het volgende antiekspreekuur is op 11 december.

Op de 1e verdieping de vaste expositie Van Oost naar West

2e verdieping:

Tilman Meyer - Faje: zeven keramieken industriële containerschepen (EKWC@Princessehof). Plus een in Japan vervaardigde zeppelin van porselein.

Op de tweede verdieping:eveneens: Design#4, Jelle Mastenbroek. Twee installaties. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities, terwijl u voor een tweede installatie, Splendour Lender, een euromunt nodig hebt. Maar die krijgt u terug! Op 27 oktober wordt deze tentoonstelling afgesloten met een concert op de Chinaware Piano van Mastenbroek, met begeleiding. Aart Strootman heeft er een stuk voor gecomponeerd, dat wordt uitgevoerd om half een, half twee, half drie en half vier.

Galerie De Witte Voet, 1975 - 2017. Deze Amsterdamse galerie is al meer dan veertig jaar een begrip. Eigenaar en oprichter Annemie Boissevain ontvangt dit jaar de Van Achterberghprijs. Ter gelegenheid van deze onderscheiding toont Keramiekmuseum Princessehof tot en met 27 oktober 2019 een selectie werken als eerbetoon aan de inmiddels gesloten galerie.

meer informatie »