Beetsterzwaag: rondleidingen, expositie enz.


Expositie Jan Loman, Veelzijdig Kunstenaar, in overtuin Lycklamahûs. Ook in Gorredijk en Drachten. Rondleidingen op 8 juni, 13 juli, 10 augustus. (Opgave is niet nodig. Kosten € 5,= pp (svp contant en gepast). Start bij de Tropische Kas).

zaterdag 15 juni, 14 uur: Rondleiding Adellijk wandelen, o.l.v.. gids Historisch Beetsterzwaag. Start bij ingang Overtuin Lyndenstein. Ook op 20 juli, 17 augustus, 21 september, 19 oktober.

weekend 6 en 7 juli - Kunstweekend Beetsterzwaag. Het thema is dit jaar ''Verbinding''.

25 juli: lezing over Jan Loman door Fred Wagemans. 19.30 uur in het Lycklemahûs. (€ 7,50 incl. consumptie)

Op eigen gelegenheid een stevige wandeling? De links leiden naar een wandeling van 11 kilometer, eventueel begeleid door Jort Kelder. https://www.zuidoostfriesland.nl/routes-overzicht/1588652560/in-adellijke-voetsporen https://izi.travel/nl/2c91-in-adellijke-voetsporen-met-jort-kelder/nl

Op zaterdag 14 september is er van 11 tot 17 uur de Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland in het Lycklamapark (achter het Lycklamahûs).
Er doen circa 40 kunstenaars mee uit het hele land. Er zijn ongeveer 30 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Gratis toegang voor bezoekers. Het Lycklamahûs (Rijksmonument) zelf is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en van een kleine expositie. De Kunstmarkt valt samen met de landelijke Open Monumentendag, waardoor er die dag meer te beleven valt in Beetsterzwaag. Het thema van de OM-dag is dit jaar “Routes,
Netwerken en Verbindingen”. In de Hoofdstraat zijn ongeveer tien (rijks)monumenten opengesteld. Ook de Tropische Kas is dan de hele dag geopend.

meer informatie »