Nieuws en agenda

Wij zenden u graag onze digitale Nieuwsbrief toe. Meld u aan; er vloeien geen verplichtingen uit voort.

Roptastate

Een groep donateurs van onze stichting brengt zaterdag 15 juni een bezoek aan de tuin van Roptastate. De groep is voltekend.

Lees verder

Princessehof: Princessedag 23 juni

Op 23 juni Princessedag!

Tilman Meyer - Faje: zeven keramieken schepen (EKWC@Princessehof). Plus een in Japan vervaardigde zeppelin van porselein.

oor workshops, antiekspreekuur, rondleidingen enz.: (o.m. 13 juni rondleiding Made in Holland)

Lees verder
Foto Jan Koster

Voormeer: concertje in open theetuin op 23 juni

Zondag 23 juni open theetuin en concertje: van 14.00 tot 17.00 uur is het park open voor publiek. U kunt een wandeling maken door de natuurtuin met Roodbaarddetails en op diverse plekken in de tuin rustig een kopje koffie of thee drinken.

Lees verder

Dekema State: Jan van Wageningen

‘Het was er altijd gezellig’, Jan van Wageningen. 1950- 1970. Dit jaar wordt er een kleine tentoonstelling gewijd aan Jan van Wageningen (1918-1979) , de voorlaatste slotheer van Dekema State. 

 

Lees verder

Sytzamahuis

De renovatie van het Sytzamahuis te Kollum is zo ver gevorderd dat er een datum is bepaald voor de heropening: 6 september aanstaande

Lees verder

Uniastate: Douwe Elias

Uniastate: schilderijen van Douwe Elias in de kerk.

De Mariakerk is met een audiotour te bezoeken. De tour leidt ook naar het poortgebouw en de 'luchtspiegeling'. 

Lees verder

Lezing Bearn Bilker

Op 4 oktober houdt onze voorzitter Bearn Bilker een lezing met als titel "De historie van de staten en stinzen en de adel aan de Waddenkust."

Lees verder

Het boek der Staten en Stinzen

In 2018 is het nieuwe boek over staten en stinzen van Rita Radetzky verschenen: <Staten, stinzen en buitenplaatsen in Friesland. "Plaatsen van verdediginge als wel tot aangename en gemaklijke wooningen gebouwd". Via ons e-mailadres statenstinzen@outlook.com te bestellen!

Lees verder