Nieuws en agenda

Wij zenden u graag onze digitale Nieuwsbrief toe. Meld u aan; er vloeien geen verplichtingen uit voort.

Foto Jan Koster

Voormeer: Muziek in opdracht

Zondag 3 november 2019 om 15.30 uur 'Muziek in opdracht, van Bach tot Bijhold'.  

Woensdag 27 november: vier fagotten onder leiding van Sergio Azzolini. (Slotconcert van masterclass in Voormeer; voor het slotconcert wordt uitgeweken naar een kerk.)

Lees verder
Foto Marleen Pennewaard

Het boek der Staten en Stinzen

In 2018 is het nieuwe boek over staten en stinzen van Rita Radetzky verschenen: <Staten, stinzen en buitenplaatsen in Friesland. "Plaatsen van verdediginge als wel tot aangename en gemaklijke wooningen gebouwd". Via ons e-mailadres statenstinzen@outlook.com te bestellen! Lees verder voor onze aanbieding.

Lees verder

Dekema State: tot eind oktober alleen weekend open

Nu het monumentenweekend voorbij is, gaat Dekemastate alleen in het weekend 's middags open. Dit blijft zo tot en met end oktober. Daarna is de state op afspraak geopend. 

‘Het was er altijd gezellig’, Jan van Wageningen. 1950- 1970. Dit jaar wordt er een kleine tentoonstelling gewijd aan Jan van Wageningen (1918-1979) , de voorlaatste slotheer van Dekema State. 

 

Lees verder

Martenastate Koarnjum: hotspot

De natuurorganisaties Floron, BLWG en NMV hebben een kaart van Nederland gemaakt met zo'n honderd 'hotspots' voor botanische biodiversiteit. Op deze kaart zijn vijf hotspots aangewezen in de categorie ‘Stinzenbossen’ Daaronder vinden we zowel Martenastate (Koarnjum) als de Philippusfenne.

Lees ook verder vanwege een tweetal lezingen. 

Lees verder