Foto Bert Prins

 

Poptaslot: nieuwe beheerder


Bert Prins, de slotbewaarder van het Poptaslot is op 1 juli met pensioen gegaan. De 34-jarige Gunar Boon uit IJlst is zijn opvolger. Maar omdat kasteelbeheerder een vak apart is, wordt Boon de komende maanden eerst nog rustig ingewerkt door Prins. (Foto: Bert Prins)

ebsite Poptaslot: "Wegens de corona maatregelen is het het hele seizoen gesloten. De voortuin is geopend van ma t/m za tussen 8.00 uur en 17.00 uur.
Op zon- en feestdagen is de voortuin gesloten ivm privé gebruik. De toegang is vrij." NB Vanwege de vele werkzaamheden op het Poptaslot is de toegang tot de tuin ook niet steeds gegarandeerd.

Op Facebook (pagina Poptaslot Marsum) heeft de beheerder een opmerkelijke verzameling foto's van de tuin geplaatst. We hebben het dan niet over de verzameling van één dag, maar over een lange reeks van dagen.

Een bezoekster van de tuin heeft een uitgebreid verslag geschreven. Het is Ellen de Lange - Ros, initiatefneemster van de website Eetbare Kasteeltuinen. Zie https://eetbarekasteeltuin.wordpress.com/2020/07/22/heringastate-of-poptaslot/

meer informatie »