Schierstins: jazz en chansons


Schilderijen van Aly van der Wal (tot en met 22 oktober).

Za. 23 sept - Quatre Tickets De Swing, swingende jazz met Inge Alberts, Franse chansons. Bekende namen die voorbij komen, zijn Django Reinhardt, Charles Aznavour, Benny Goodman en Fapy Lafertin. Twee jaar geleden was het optreden van dit gezelschap in de Schieratins een groot succes.

Vr. 6 okt. 20.00 u. ‘Theun de Vries en de muziek´. Theun de Vrieslezing door Theo Laceulle, met pianomuziek door Mirsa Adami. Organisatie: Th. de Vries Genootschap. [Tekst Schierstins: De jaarlijkse Theun de Vrieslezing belooft dit jaar iets bijzonders te worden: een concertlezing rondom de muziekromans van de in Feanwâlden geboren schrijver van nationaal belang. Het thema is dan ook Theun de Vries en de muziek. In het enorme oeuvre van Theun de Vries - zo’n 160 titels! - zitten veel publicaties waarin musici en componisten een grote rol spelen. Bekende titels zijn o.a. De Première, Motet voor de kardinaal, De dood kwam met muziek en Bruiloftslied voor Zwaantje. Muziekliefhebber, zanger en violist Theo Laceulle heeft voor deze concertlezing enkele verrassende keuzes gemaakt uit het muzikale werk van Theun de Vries. Hij zal ze kort toelichten. De door Laceulle uitgekozen fragmenten uit de muziekromans worden omlijst door pianiste Mirsa Adami. Zij was onder meer te horen op het Prinsengrachtfestival en in het Concertgebouw. Mirsa Adami speelt tijdens de lezing o.a. muziek van Bach, Debussy, Albeniz, Scarlatti, Puccini en Mozart.

Ook wordt het eerste exemplaar van het bibliofiel uitgegeven gedicht Scarlatti van Theun de Vries aangeboden aan Alexandra de Vries, dochter van de auteur.

Info en reserveringen: info@schierstins.nl, tel.: 0511-472937.

Za. 21 okt. 20.00 u. Marjolein Meijers met ´Muziek!´: muziektheater

Di. 24 okt. 2017 - Kindervoorstelling De Leeuw Is Los, voor kinderen (4-10) en (groot)ouders. Theaterbureau Ithaka/Baukje Fennema

Za. 28 oktober - Nacht van de Nacht. Wandelen met verhalen in het duister

Zo. 5 nov. 15.00 u. ´De lange reis naar Berlijn´. Literair-muzikale voorstelling van Bennie Huisman

Vr. 17 nov. 20.00 u. - Wijnproeverij met muziek. Duo Accordéon Mélancolique.

Zo. 3 dec. 15.00 u. Concert Bauke van der Woude en Campbell Forbes, luisterliedjes (Fries/Stadsfries)

Vr. 15 dec. - 'Feanwâlden en de tram'. Lezing door Jan van Zinderen en Pieter Terpstra (met rijdend materieel 1910 - 1955)

-Het cultureel historisch centrum in Feanwâlden is dinsdags t/m zondags open van 13.30-17.00 uur, zaalverhuur, concerten en dergelijke voorbehouden. Behalve de wisselexpositie zijn ook de permanente exposities van ‘Het Laatste Torenkasteel’ en de auteur Theun de Vries te bezichtigen.

Foto: Frans de Vries

meer informatie »